top of page

Om oss

Det här är Carma Cultur - eventskaparna. Vi som driver föreningen heter Maria Wagenius, Marie Fallström och Carina Byréus, och är alla Vadstenabor sedan några år tillbaka.

Hur det började? Jo, sommaren 2023 blev vi sugna på att dansa till gammal hederlig diskomusik så vi ordnade ett 50-plus disco i Folkets Park. Diskot blev en stor succé och folk undrade när vi skulle ordna nästa fest.

Senare den sommaren startade vi föreningen Carma Cultur, med syfte att "aktivt arbeta för att stimulera och organisera kulturella uttryck såsom dans, musik och utställningar mm" som det står i våra stadgar.

Sen var det ju det där med jazzklubben - Jazzå Club - som kom till av bara farten eftersom vi tyckte att det fattades ett ställe i Vadstena dit man kunde gå för att umgås och lyssna på skön musik. Så då ordnade vi en sådan plats. Vi började på Storgatan 29, i samarbete med 27:ans nattlogi och till hösten utökar vi med ännu en scen på Margaretavägen 2, då i samarbete med Matluckan.

Till vardags har vi vanliga jobb, men i Carma Cultur får vi arbeta med att sprida glädje, dans, musikupplevelser och mycket annat kul och det gör oss så glada. Fler temafester är inplanerade och naturligtvis en massa mysiga jazzkvällar.

 

Välkommen till Carma Cultur!

bottom of page